Hoe verzorg ik mijn Riess emaille?

- Emaille is zeer hard, maar kan toch beschadigen wanneer het tegen een hard oppervlak stoot, bijvoorbeeld tegen een stenen aanrecht of een andere pan. Daarom ook niet met een harde lepel de etensresten op de rand eraf slaan.

- Na gebruik de nog warme pan met warm water vullen en een tijdje laten weken. Zo kunnen etensresten moeiteloos worden verwijderd. Bij zeer vastgekoekte resten of aangebrand eten eventueel kort koken met water en afwasmiddel. Daarna met afwasmiddel en spons of afwasborstel schoonmaken.

- Niet met harde voorwerpen of met grofkorrelig schuurmiddel afkrabben.

- Schuursponsjes alleen met de zachte kant gebruiken. De harde kant is te grof waardoor er matte plekken kunnen ontstaan. Ook geen staalborstel of schuurpoeder gebruiken.

- Voordat de pan in de vaatwasser wordt gezet, eerst kort afspoelen met warm water.

- Emaillen pannen goed droog opbergen.

- Kalkvlekken die zijn ontstaan door kalkrijk water kunnen goed met azijnwater worden verwijderd.

- Niet zonder inhoud verhitten, de bodem kan daardoor vervormen.

- Een nog warme emaillen pan niet op een heel koude ondergrond zetten of met koud water afspoelen (er kunnen daardoor barsten ontstaan) maar eerst laten afkoelen.