Hoe verzorg ik de lederen tassen en accessoires van Fred de la Bretonière en Shabbies Amsterdam?

Belangrijke zaken in het leven moet je verzorgen! Dus ook uw Fred de la Bretonière producten.

De Fred de la Bretonière collectie bestaat voor het overgrote gedeelte uit ongefinishte leren producten. Leer is een gelooide dierenhuid. Net als onze eigen huid, blijft leer het mooist als het goed verzorgd wordt. Impregneren, verzorging en reiniging zijn drie hoofdzaken als het om onderhoud van uw leren producten gaat. Zo blijven uw Fred de la Bretonière producten er voor langere tijd mooi uitzien.

ALGEMENE INFORMATIE

Leren producten zijn altijd bevattelijk voor het opnemen van vocht, vuil en oliën. Nieuwe producten moeten daarom voor gebruik geïmpregneerd worden, met de daarvoor bestemde spray, om het materiaal tegen vocht en vuil te beschermen. Spray uw product regelmatig in (vanaf +- 20 cm). Spray niet teveel. U kunt beter regelmatig licht sprayen, dan in één keer teveel te sprayen.

De werking van het impregneren vermindert bij intensief gebruik van de producten, en wordt beïnvloed door het weer. Daarom moet het leer afhankelijk van het gebruik regelmatig worden behandeld. 

Leer kan zijn souplesse verliezen door gebrek aan verzorging. Gebruik daarom regelmatig het juiste verzorgingsproduct om het leer soepel te houden. Om de kleur van het materiaal op te frissen kunt u een verzorgingsproduct in kleur gebruiken.

Reiniging is afhankelijk van het soort leer en hoe ernstig de vervuiling is. We adviseren u zoveel mogelijk droog te reinigen, omdat dit de zachtste manier van reinigen is. Is het product erg vies, borstel het dan eerst om het ergste vuil te verwijderen. Wanneer u een reinigingsmiddel gaat gebruiken adviseren wij het effect eerst te testen op het materiaal. Dit kunt u het beste doen door op een onopvallende plek een klein beetje van het middel voorzichtig aan te brengen. Na het reinigen opnieuw impregneren en/of verzorgen met het juiste verzorgingsproduct.

RITSEN

Neem rustig de tijd om de rits te sluiten zonder hard te trekken of te wrikken aan de rits. Trek de rits altijd volledig tot boven dicht om de 'rem' goed te laten functioneren. Metalen ritsen kunt u insmeren met kaarsvet om ze soepeler open en dicht te laten gaan. Op slijtage van ritsen kan geen garantie gegeven worden.